dissabte, 28 de maig del 2016

El nou treball



El president de la CEOE, Joan Rosell, ha afirmat aquest dilluns que el treball "fix i segur" és "un concepte del segle XIX", ja que en el futur caldrà "guanyar-se'l cada dia", i ha demanat un major impuls de la digitalització a Europa i a Espanya, especialment en educació, perquè "corre perill de perdre el tren de la revolució digital".

Així ho ha assenyalat Rosell durant la seva intervenció en la presentació d'un estudi sobre la transformació digital realitzat per Siemens i la consultora Roland Berger, en què ha considerat que la digitalització serà fonamental per al treball, ja que "hi haurà moltes sorpreses en un futur immediat"(1).

L'afirmació de Rossell m'ha indignat extraordinàriament. Tota aquesta gent amb treball segur i ben pagat es permeten defensar la inseguretat i els salaris baixos amb impunitat. I tenen càrrecs d'influència política, o són polítics, o són els nostres representants...

Crec, però, que el Sr. Rossell té raó si canviem una mica la frase: "el treball fix i segur és un concepte del segle XIX ja que en el futur caldrà trobar-ne cada dia". Ara sí. El treball s'acaba i es malpaga, i cada vegada més caldrà tornar a situacions com les de les tries de jornalers del segle XIX que cada matí anaven a busca feina i el contractaven pel dia..

Llegeixo avui mateix que més de 7.000 dones d'Andalusia treballen netejant habitacions d'hotel a menys de dos euros l'hora (2). El treball del segle XXI en marxa.

Referències

[1] El presidente de la CEOE afirma que el trabajo "fijo y seguro" es un "concepto del siglo XIX"
[2] Más de 7.000 mujeres en Andalucía limpian habitaciones de hotel a menos de dos euros la hora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada